Saatiin kavereita illalla kylään ja aluksi meinasin tehdä suklaamustaherukkaleivoksia mutta alkoikin laiskottamaan ja teinkin siitä sitten pikkukakun(18 cm irtopohjavuoka). Samalle se maistui tässäkin muodossa.
Pohjalla suklaakääretorttua
Suklaamousse:
100g vaniljatuorejuustoa
1 dl kermaa
100g tummaa suklaata
1 liivate
tilkka kahvia
Vatkaa kerma ja sekoita siihen ensin tuorejuusto ja sen jälkeen sulatettu suklaa.
Sulata liotettu liivate kuumaan kahviin ja lisää seokseen.
Mustaherukkamousse:
1,5 dl mustaherukkamehua
sokeria
100g rahkaa
1,5 dl kermaa
3 liivatetta
tilkka mustaherukkamehua
Kuumenna mustaherukkamehu ja makeuta sokerilla mielesi mukaan. Lisää mehuun rahka. vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen mehurahkaseos. Kuumenna hieman mustaherukkamehua ja sulata siihen liotetut liivatelehdet. Lisää liivate vaahtoon.
Laita täytteet päällekäin pohjan päälle ja laita kylmään
Kiille:
2 dl mustaherukkamehua
2 liivatetta
Kuumenna mehu kattilassa ja lisää liotetut liivatteet ja kaada jäähtyneenä kakun pinnalle ja anna hyytyä muutama tunti.
Päälle laitoin suklaarullia.
Kommentit