1256234527_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Saatiin kavereita illalla kylään ja aluksi meinasin tehdä suklaamustaherukkaleivoksia mutta alkoikin laiskottamaan ja  teinkin siitä sitten pikkukakun(18 cm irtopohjavuoka).  Samalle se maistui tässäkin muodossa.

Pohjalla suklaakääretorttua

Suklaamousse:

100g vaniljatuorejuustoa

1 dl kermaa

100g tummaa suklaata

1 liivate

tilkka kahvia

Vatkaa kerma ja sekoita siihen ensin tuorejuusto ja sen jälkeen sulatettu suklaa.

Sulata liotettu liivate kuumaan kahviin ja lisää seokseen.

Mustaherukkamousse:

1,5 dl mustaherukkamehua

sokeria

100g rahkaa

1,5 dl kermaa

3 liivatetta

tilkka mustaherukkamehua

Kuumenna mustaherukkamehu ja makeuta sokerilla mielesi mukaan. Lisää mehuun rahka. vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen mehurahkaseos. Kuumenna hieman mustaherukkamehua ja sulata siihen liotetut liivatelehdet. Lisää liivate vaahtoon.

Laita täytteet päällekäin pohjan päälle ja laita kylmään

Kiille:

2 dl mustaherukkamehua

2 liivatetta

Kuumenna mehu kattilassa ja lisää liotetut liivatteet ja kaada jäähtyneenä kakun pinnalle ja anna hyytyä muutama tunti.

Päälle laitoin suklaarullia.