Kokeilinpas heti tänään näitä suolaisiakin tötteröitä kun taas muistin leivontasarvien olemassaolon.
Tein Sunnuntain kaurainen sämpyläjauho paketin kyljessä olevan sämpyläohjeen mukaisen taikinan josta tuli liian löysä kieriteltäväksi tötteröiden ympärille eli jatksossa teen ehdottomasti paksumman taikinan jotta se on helpompi pyöritellä torvien päälle.
Ohje kuitenkin tässä.
2,5 dl lämmintä vettä
1 tl suolaa
1rkl siirappia
1/2 pussia kuivahiivaa
6dl jkaurainen-sämpyläjauhoja ( itse laittaisin kyllä enemmän jatkossa )
50g margariinia sulatettuna
Sekoita +42 asteiseen veteen suola ja siirappi. Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon ja lisää jauhot seokseen ja vaivaa taikina tasaikeksi ja kimmoisaksi. Lisää lopuksi margariini. Kohota liinan alla. Kaulitse levyksi ja leikkaa suikaleiksi. Pyörittele suikaleet torvien ympärille. (Torvet kannattaa jauhottaa) Voitele munalla ja paista 200 asteessa n 15 min.
Täyte: Kinkkusuikaleita, paprikaa, raejuustoa, ranskan kermaa, pikkelsiä, paprikamaustetta ja grillausmaustetta.
Kommentit