1256234234_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kokeilinpas heti tänään  näitä suolaisiakin tötteröitä kun taas muistin leivontasarvien olemassaolon.

Tein Sunnuntain kaurainen sämpyläjauho paketin kyljessä olevan sämpyläohjeen  mukaisen taikinan josta tuli liian löysä kieriteltäväksi tötteröiden ympärille eli jatksossa teen ehdottomasti paksumman taikinan jotta se on helpompi pyöritellä torvien päälle.

Ohje kuitenkin tässä.

2,5 dl lämmintä vettä

1 tl suolaa

1rkl siirappia

1/2 pussia kuivahiivaa

6dl jkaurainen-sämpyläjauhoja ( itse laittaisin kyllä enemmän jatkossa )

50g margariinia sulatettuna

Sekoita +42 asteiseen veteen suola ja siirappi. Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon ja lisää jauhot seokseen ja vaivaa  taikina tasaikeksi ja kimmoisaksi. Lisää lopuksi margariini. Kohota liinan alla. Kaulitse levyksi ja leikkaa suikaleiksi. Pyörittele suikaleet torvien ympärille. (Torvet kannattaa jauhottaa)  Voitele munalla ja paista 200 asteessa n 15 min.

 

1256234154_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Täyte: Kinkkusuikaleita, paprikaa, raejuustoa, ranskan kermaa, pikkelsiä, paprikamaustetta ja grillausmaustetta.