1255603321_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Halusin tehdä kirsikkapiirakkaa tuoreista kirsikoista oikein amerikkalaiseen tyyliin  mutta osa kirsikoista olikin jo mennyt huonoksi eli jouduin hieman muuttamaan suunnitelmia ja käytin lisäksi itsetehtyö hilloa tuoreiden marjojen lisäksi. Piirakka ei häävin näköinen ollut kun iitä ei tullutkaan niin muhkea mutta hyvää se kyllä oli, nam.

Pohja:

6 dl vehnäjauhoja

200g voita

2rkl sitruunamehua

1 dl kylmää vettä

Täyte:

1 kg kirsikoita( mulla oli vähemmän mutta laitoin pohjalle runsaasti vaniljakonjakkilikäärillä maustettua kirsikkahilloa ja päälle tuoreet kirsikat)

2 dl sokeria

3 rkl maizenaa

3 tipaa karvasmanteliöljyä(mulla ei ollut)

1 rkl sokeria

Sekoita pohjan ainekset vikkelästi sekaisin ja laita jääkaappiin hetkeksi jähmettymään.

Sekoita kirsikat (poista kivet) sokeri ja maissijauho. Lisää sitruunamehu ja karvasmanteli. Sekoita ja anna maustua puolisen tuntia.

Kauli 2/3  taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille. Levitä kirsikat (plus hillo) ja laita päälle loppu taikinasta kansi tai nauhoja . Ripottele päälle sokeria ja paista uunin alaosassa 225 asteessa 15 min ja sen jälkeen vielä 40 min 175 asteessa. Anna jäähtyä hieman ja tarjoa vaikka vaniljajääteön kanssa.