1255603481_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Oli mielettömän hyvä mustikkakesä ja tulikin noukittua niitä enemmän kuin koskaan. Kaikki kolme pakastinta onkin täynnä marjoja ja kaikki ei edes mahtunut sinne vaan kovasti piti leipoa  ja tehdä mehuja ja hilloja. Yhteishyvässä oli erinomainen ohje mustikkajuustokakulle joka hävisinkin hetkessä parempiin suihin.

 

     Pohja:

  • 150 g  margariinia

  • 1/2 dl   sokeria

  • 1          kananmuna

  • 3 dl      vehnäjauhoja

  • 1–2 rkl            vettä

    Täyte:

  • 500 g  maitorahkaa

  • 200 g  ranskankermaa

  • 3          kananmunaa

  • 2 dl      sokeria

  • 1 rkl     vaniljasokeria

  • 2 rkl     sitruunamehua

  • 2 rkl     perunajauhoja

  • 250 g  mustikoita

 

Vaahdota margariini ja sokeri.Lisää muna vatkaten. Sekoita jauhot ja vesi nopeasti. Taputtele taikina vuokan pohjalle ja reunoille. Sekoita täytteen ainekset ja lisää mustikat. Kaada pohjan päälle ja paista 175 asteessa n tunti.