Oli mielettömän hyvä mustikkakesä ja tulikin noukittua niitä enemmän kuin koskaan. Kaikki kolme pakastinta onkin täynnä marjoja ja kaikki ei edes mahtunut sinne vaan kovasti piti leipoa ja tehdä mehuja ja hilloja. Yhteishyvässä oli erinomainen ohje mustikkajuustokakulle joka hävisinkin hetkessä parempiin suihin.
Pohja:
-
150 g margariinia
-
1/2 dl sokeria
-
1 kananmuna
-
3 dl vehnäjauhoja
-
1–2 rkl vettä
Täyte:
-
500 g maitorahkaa
-
200 g ranskankermaa
-
3 kananmunaa
-
2 dl sokeria
-
1 rkl vaniljasokeria
-
2 rkl sitruunamehua
-
2 rkl perunajauhoja
-
250 g mustikoita
Vaahdota margariini ja sokeri.Lisää muna vatkaten. Sekoita jauhot ja vesi nopeasti. Taputtele taikina vuokan pohjalle ja reunoille. Sekoita täytteen ainekset ja lisää mustikat. Kaada pohjan päälle ja paista 175 asteessa n tunti.
Kommentit