1255603401_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä on jokaisten lastenkutsujemme takuusuosikki, pätkiskakku. Todella helppo tehdä ja herkullinen myös aikuisen suussa. Kakun voi oikein hyvin pakastaa ennen kuorrutteen laittamista. kakun makuun se ei vaikuta ollenkaan yhtä herkullista tuoreena sekä pakastettunakin.

5 dl vehnäjauhoja

3 dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

2 tl leivinjauhetta

3 rkl tummaa kaakaojauhetta

150 g voita sulatettuna

2 dl maustamatonta jugurttia

4 pätkispatukkaa

3 munaa

Kuorrutus:

250g tummaa tai maitosuklaata

150g voita

 

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää paloitellut Pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita. Lisää rasvan sekaan jugurtti ja munat. Lisää vielä kuivat aineet. Sekoita kaikki ainekset huolella sekaisin ja laita jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa n 50 min.

Sulata kuorrutuksen aineet varovasti kattilassa ja kaada kakun päälle. Lisää strösseleitä tai suklaarouhetta.