Tuulihatut ovat näppäriä pikkusyötäviä kahvipöytään ja mielestäni helppoja tehdä.
Kun tekee tuulihattuja kunnon annoksen niistä voi puolet täyttää suolaisella ja puolet makealla täytteillä. Samalla kertaa saa pari eri tarjottavaa kahvipöytään.
tuulihattujen ohje:
tuulihatut n. 40 kpl
3dl vettä
150 g voita tai margariinia
2 1/4dl vehnäjauhoja
4 munaa
Kiehauta voi ja vesi paksupohjiasessa kattilassa. Lisää vehnäjauhot kerralla reippaasti puuhaarukalla voimakkaasti vatkaten, kunnes se irtoaa kattilan reunoista. Ota kattila liedeltä, anna seoksen jäähtyä ja vatkaa munat yksitellen joukkoon sähkövatkaimella. Ota taikinasta nokareita tai pursota kauniita kekoja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Jätä reilusti väliä sillä ne turpoavat jonkun verran Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.
Täyte 1:
kinkkukuutioita
tuorejuustoa
pikkelsiä
paprikaa
sipulia
Täyte2:
aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna
tomaattibasilikatuorejuustoa
fetaa murskattuna
oliiveja
Makea Täyte3:
Kinuskikastiketta
kermavaahtoa
karpalososetta
kokonaisia karpaloita
Kommentit