1255603444_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tuulihatut ovat näppäriä pikkusyötäviä kahvipöytään ja mielestäni helppoja tehdä.

Kun tekee tuulihattuja kunnon annoksen niistä voi puolet täyttää suolaisella ja puolet makealla täytteillä. Samalla kertaa saa pari eri tarjottavaa kahvipöytään.

tuulihattujen ohje:

 

  tuulihatut  n. 40 kpl

3dl vettä
150 g voita tai margariinia
2 1/4dl vehnäjauhoja
4 munaa

Kiehauta voi ja vesi paksupohjiasessa kattilassa. Lisää vehnäjauhot kerralla reippaasti puuhaarukalla voimakkaasti vatkaten, kunnes se irtoaa kattilan reunoista. Ota kattila liedeltä, anna seoksen jäähtyä ja vatkaa munat yksitellen joukkoon sähkövatkaimella. Ota taikinasta nokareita tai pursota kauniita kekoja  leivinpaperilla vuoratulle pellille. Jätä reilusti väliä  sillä ne turpoavat jonkun verran Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Täyte 1:

kinkkukuutioita

tuorejuustoa

pikkelsiä

paprikaa

sipulia

 

Täyte2:

aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna

tomaattibasilikatuorejuustoa

fetaa murskattuna

oliiveja

Makea Täyte3:

Kinuskikastiketta

kermavaahtoa

karpalososetta

kokonaisia karpaloita