1266063183_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kokeilin ensimmäisen kerran voileipäkakkua niin että itse leivoin leivän kakkua varten ja tykästyin kovasti tähän ideaan. Varmasti teen jatkossa  kakut tällä ohjeella silloin kun kakun ei tarvitse olla kovin iso.

Leivän ohje bongattu useammasta blogista ja hyvää se kyllä on.

0.75 dl vettä

2 dl maitoa

1/2 dl öljyä (itse käytin aurinkokuivattujen tomaattien purkin jämäöljyt)

1 pss kuivahiivaa

n 6 dl vehnäjauhoja( laitoin täysjyvävehnäjauhoja ja sämpyläjauhoja)

1 tl paprikajauhetta

1/2 dl sipulirouhetta

1 rkl pizzamaustetta

3/4 tl suolaa

1rkl sokeria

Mitta vesi ja maito kulhoon ja lämmitä 42 asteiseksi. Lisää suola, sokeri ja kuivahiiva. lisää öjy ja mausteet. Lisää jauhot  ja vaivaa taikina normaalisti. Peitä liinalla ja kohota n 30 min.

Vaivaa taikinaa vielä hetki jauhoteulla pöydällä ja kaada se sitten voideltuun pyöreään irtopohjavuokaan ja taputtele tasaiseksi. Peitä liinalla ja anna kohota vielä 45 min.

Paista leipää 175 asteessa n  25min. Anna jäähtyä muutama minuutti ja kumoa jäähtymään.

Leikkaa leipä kolemksi osaksi ja kokoa kakku samaan vuokaan kuin missä paistoit sen.

 

Täytteessä oli muistaakseni

2 dl kermaa vaahdotettuna

1 pss kinkkukuutioita

1 prk rahkaa

1 prk raejuustoa

kurkkusalaattia

1 prk salamituiorejuustoa

konjakkisinappia

paprikaa

suolaa

sokeria

Kostutuksessa käytin maitoa.

Kuorrute:

2 prk Creme fraichea

1 prk tomaattibasilikatuorejuustoa

päällä salaattia, naudanpaistileikettä, kalkkunleikettä, rypäleitä ja porkkanaruusukkeet.

Sain veljeltäni jouna lahjaksi ihanan raastimen jolla saa esimerkiksi porkkanasta hauskoja ruusukkeita.

 

1267363477_img-d41d8cd98f00b204e9800998e