Kokeilin ensimmäisen kerran voileipäkakkua niin että itse leivoin leivän kakkua varten ja tykästyin kovasti tähän ideaan. Varmasti teen jatkossa kakut tällä ohjeella silloin kun kakun ei tarvitse olla kovin iso.
Leivän ohje bongattu useammasta blogista ja hyvää se kyllä on.
0.75 dl vettä
2 dl maitoa
1/2 dl öljyä (itse käytin aurinkokuivattujen tomaattien purkin jämäöljyt)
1 pss kuivahiivaa
n 6 dl vehnäjauhoja( laitoin täysjyvävehnäjauhoja ja sämpyläjauhoja)
1 tl paprikajauhetta
1/2 dl sipulirouhetta
1 rkl pizzamaustetta
3/4 tl suolaa
1rkl sokeria
Mitta vesi ja maito kulhoon ja lämmitä 42 asteiseksi. Lisää suola, sokeri ja kuivahiiva. lisää öjy ja mausteet. Lisää jauhot ja vaivaa taikina normaalisti. Peitä liinalla ja kohota n 30 min.
Vaivaa taikinaa vielä hetki jauhoteulla pöydällä ja kaada se sitten voideltuun pyöreään irtopohjavuokaan ja taputtele tasaiseksi. Peitä liinalla ja anna kohota vielä 45 min.
Paista leipää 175 asteessa n 25min. Anna jäähtyä muutama minuutti ja kumoa jäähtymään.
Leikkaa leipä kolemksi osaksi ja kokoa kakku samaan vuokaan kuin missä paistoit sen.
Täytteessä oli muistaakseni
2 dl kermaa vaahdotettuna
1 pss kinkkukuutioita
1 prk rahkaa
1 prk raejuustoa
kurkkusalaattia
1 prk salamituiorejuustoa
konjakkisinappia
paprikaa
suolaa
sokeria
Kostutuksessa käytin maitoa.
Kuorrute:
2 prk Creme fraichea
1 prk tomaattibasilikatuorejuustoa
päällä salaattia, naudanpaistileikettä, kalkkunleikettä, rypäleitä ja porkkanaruusukkeet.
Sain veljeltäni jouna lahjaksi ihanan raastimen jolla saa esimerkiksi porkkanasta hauskoja ruusukkeita.
Kommentit